zondag, november 05, 2006

Weekend bij onze kleine, fijne buren !

Bent u niet zo te vinden voor de Keeskoppen, den Duits of les Français: ga dan naar Luxemburg !!!


De Vallei van l'Ernz Noire - zalige rust en beschermd als Natuurlijk erfgoed van Europa ... en dit alles op slechts 2min van ons hotelkamer!


Room with a view: bossen en schaapbeesten


EEN AANRADER VAN FORMAAT: het MUDAM (musée d'art moderne) in Kirchberg. Een architecturaal hoogstandje van I.M. Pei met een verrassende en boeiende collectie moderne kunst: van Andy Warholl en Wim Delvoye over Rémy Zaugg tot Daniel Bueren.


Het interieur bevat subtiele verwijzingen naar Pei's ontwerpen voor het Louvre en de National Gallery, maar wat vooral opvalt is de kwaliteit van de details en de afwerking: geld genoeg zeker in Luxemburg ?


Het bijzondere aan dit museum is dat er niet echt een collectie moderne kunstwerken her en der samengescharreld werd maar dat heel wat kunstenaars gevraagd werden nieuwe werken en installaties te maken voor specifieke ruimtes in het museum - mooi omschreven: "art creation during the architectural design"


Familiale inspectie van Javier Vallhonrats foto's


Mijn moeder onderwierp deze installatie met plastic verpakking en filmprojecties aan een bijzonder kritische analyse


De Europese wijk - links de gloednieuwe concerthal (door Christian de Potzamparc)


Ahn: het Knokke voor Luxemburgse wijnboeren - wij zijn onze voorraad Pinot Gris en Gewürtztraminer gaan inslaan bij oma Steinmetz, eigenares van een bijzonder mooi Art Deco-pand


Alcoholisme in Luxemburg